Inspiratie
Samen meer smaak maken, minder zout gebruiken!
NoRubbish en BBQVillage hebben de uitdaging opgepakt om de keuken zoutbewuster te maken met de masterclass Zoutbewust Barbecueën.
Lees meerMet Verstegen voeg je echt wat toe!
Jonge chefs van het Koning Willem I College kregen een geweldige rondleiding bij Verstegen. Zij werden meegenomen in de wereld van kruiden en specerijen.
Lees meerBezoek studenten Koning Willem 1 College
Koppert Cress inspireert graag jonge talenten om te ontdekken hoe je pure en smaakvolle gerechten kunt maken - zonder dat daar veel zout voor nodig is.
Lees meerZarzo gaat strijd aan voor gezonde nieren
Trots op onze ambassadeur Zarzo, die samen met ons de strijd aangaat voor gezonde nieren en minder zoutgebruik in de professionele keuken.
Lees meerSmaakpartners van De Nierstichting lanceren een zoutbewust driegangenmenu op Gastronomixs
Smaakpartners van De Nierstichting, bestaande uit Verstegen, Tromp & Rueb, Koppert Cress en Gastronomixs, lanceren een smaakvol en feestelijk zoutbewust driegangenmenu. De volledige receptuur van ieder gerecht is door iedereen op Gastronomixs te downloaden.
Lees meerRecept Pulpo Yuzu Avocado Courgette van Torben Bouterse
Een smakelijk zoutbewuste receptuur van Torben Bouterse van Restaurant 1397, met pulpo, yuzu, avocado en courgette. Bekijk de film en lees zijn recept.
Lees meerChef Bieko Rindt wint ‘Minder Zout, Meer Smaak Award 2024’
Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op 24 september 2024 streden zes teams van chefs en aankomende talenten om de Minder Zout, Meer Smaak Award 2024.
Lees meerNieuwe samenwerking SVH
De Nierstichting heeft een nieuwe samenwerking met De Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH). Samen hebben we leerzaam lesmateriaal ontwikkeld voor iedereen in de horeca die meer wil weten over koken met minder zout.
Lees meerRecept Zeebaars, Langoustine, Redmeat radijs, dille en moticress van Marko Karelse
Marko Karelse, chef en eigenaar van Villa La Ruche in Voorburg, gebruikt al jaren minder zout als smaakmaker. Zelf geeft hij aan dat hij hierdoor het niveau van zijn gerechten en de smaken op een hoger niveau heeft gebracht. Hoe hij dat doet?
Lees meerChef’s Portrait Ralph Ortmans – finalist “Minder Zout, Meer Smaak Award 2024”
Niets is zo creatief als de natuur. Vier ingrediënten en voeg niet meer bewerkingen of smaakstoffen toe dan een product nodig heeft.
Lees meerChef’s Portrait Bieko Rindt – “Minder Zout, Meer Smaak Award 2024”
De oude kleischuur, direct aan het water gelegen in het centrum van Gouda, is in 2014 volledig gerestaureerd en zo is Restaurant De Kleischuur ontstaan.
Lees meerChef’s Portrait Robin Collard – “Minder Zout, Meer Smaak Award 2024”
Echte Smaakmakers koken met pure smaken en werken met de mooiste en meest verse ingrediënten. Deze chefs zoeken continu naar alternatieven voor zout, zoals ...
Lees meerChef’s Portrait Yornie van Dijk – “Minder Zout, Meer Smaak Award 2024”
Echte Smaakmakers koken met pure smaken en werken met de mooiste en meest verse ingrediënten. Deze chefs zoeken continu naar alternatieven voor zout, zoals ...
Lees meerChef’s Portrait Jouke-Piet Drijfhout – “Minder Zout, Meer Smaak Award 2024”
Bij de gerechten van Restaurant De Slotplaats draait alles om smaak, beleving en natuurlijke smaakmakers. Het toevoegen van een ‘snufje’ zout verhoogt niet alleen de smaak ...
Lees meerChef’s Portrait Werner Drent – “Minder Zout, Meer Smaak Award 2024”
Echte Smaakmakers koken met pure smaken en werken met de mooiste en meest verse ingrediënten. Deze chefs zoeken continu naar alternatieven voor zout, zoals...
Lees meerRestaurant Eindeloos overhandigt cheque aan de Nierstichting
Na een vervelende nierziekte krabbelt medewerker Ilja Vermunt van Restaurant Eindeloos weer op. Na zes jaar in dienst van Eindeloos te zijn geweest, jaagt hij nu nieuwe dromen na.
Lees meerWedstrijd Minder Zout meer Smaak
Dinsdag 24 september 2024 van 11.00 tot 16.00 uur is het weer zover. Dan koken 6 teams van chefs en jong talent uit eigen keuken een driegangen menu voor een vakjury van 4 personen.
Lees meerRecept met koolrabi, geroosterde ui, Xantana en Kombu van Tim Golsteijn
In deze korte video geeft Tim Golsteijn van restaurant Bougainville een kijkje in zijn keuken. Bekijk de film en lees het recept.
Lees meerNierstichting op het podium tijdens Gault&Millau gidslancering
Op 5 februari 2024 vond de lancering van Gault&Millau Gids Nederland plaats in Tivoli Vredenburg. Tijdens deze uitreiking was er uitgebreid aandacht voor 'minder zout meer smaak'.
Lees meerWaterkerssoep met rode biet van Eke Marien Kookkantoor
Alles wat we eten en drinken gaat over de tong. Als we geen smaakpapillen op de tong zouden hebben, zouden we stoppen met eten. Zonder de basissmaken zoet, zout, zuur, bitter en umami smaakt eten namelijk afschuwelijk.
Lees meerIndrukwekkende positie Restaurant Aroma op lijst 50 Top Italy
Chef-kok Pasquale Carfora was geraakt toen hij werd uitgenodigd om naar Milaan te komen voor de officiële onthulling van deze jaarlijks gepresenteerde restaurantlijst.
Lees meerKoppert Cress en de Nierstichting samen voor een gezonder Nederland
Steeds meer culinaire meesters omarmen de kunst van koken met minder zout, en het wordt steeds duidelijker dat er een grotere bewustwording moet komen over de relatie tussen smaak en gezondheid.
Lees meerZoutbewust diner voor dialysepatiënten
Afgelopen maandag 13 november 2023 hebben toegewijde jonge chefs van het Drenthe college met leraar Ruud Heerdink een voortreffelijk zoutbewust diner geserveerd voor dialysepatiënten van Treantzorg Scheperziekenhuis in Emmen.
Lees meerWorld Spice Blends Pro: authentieke kruidenmixen voor de professionele keuken
Gasten en professionals zijn nieuwsgieriger dan ooit naar wat de wereld biedt in kleur, geur, smaak en karakter. Daarom introduceert Verstegen de nieuwe World Spice Blends Pro
Lees meerOnze nieuwe partner Gastronomixs
Onlangs is Gastronomixs partner geworden van de Nierstichting. Als Smaakpartner van De Nierstichting ontwikkelden ze met Verstegen, Koppert Cress en Tromp & Rueb een super smaakvol, zoutbewust driegangen kerstmenu!
Lees meerPasquale Carfora van Restaurant Aroma in Vaassen wint de minder zout meer smaak award
Een vakkundige jury beoordeelde de verschillende gerechten van de chefs en hebben de keuze voor de terechte winnaar Pasquale Carfora gemaakt.
Lees meerOFYR bereidt zoutbewuste barbecuemaaltijd voor deelnemers Coast to Coast Challenge
OFYR is groot voorstander van koken met verse producten, wat de mogelijkheid geeft om de smaak te verhogen zonder toevoeging van zout.
Lees meerMinder Zout, Meer Smaak Award
Ben jij een echte Smaakmaker? Dan is deze wedstrijd echt iets voor jou! Want echte smaakmakers koken met pure smaken en werken met de mooiste en verse ingrediënten.
Lees meerHet geheim van een scheutje azijn
Smaakpartner Tromp & Rueb Azijnbrouwers heeft een gratis inspiratieboekje gemaakt over koken met azijn. Azijn is een smaakvolle zoutvervanger
Lees meerBewust het zout van tafel bij restaurant Zarzo
Adrian Zarzo, culinair ambassadeur, chef en nierpatiënt, is altijd op zoek naar de allermooiste combinaties, waarin de pure smaken naar voren komen.
Lees meerROC Friese Poort is de grote winnaar van de ‘Minder Zout, Meer Smaak’ Challenge op Gastvrij Rotterdam’
ROC Friese Poort is de grote winnaar van de ‘Minder Zout, Meer Smaak' Challenge op Gastvrij Rotterdam’ op woensdag 21 september 2022.
Lees meer