Bieko Rindt van De Kleischuur wint Minder zout Meer smaak award 2024

Chef Bieko Rindt wint ‘Minder Zout, Meer Smaak Award 2024’

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op 24 september 2024 streden zes teams van chefs en aankomende talenten om de Minder Zout, Meer Smaak Award 2024. De wedstrijd, mogelijk gemaakt door HANOS, de Nierstichting en Euro-Toques Nederland, daagde deelnemers uit een driegangenmenu te bereiden met maximaal twee gram zout, maar boordevol smaak.
Chef Bieko Rindt van restaurant De Kleischuur in Gouda en zijn kompaan wisten de jury te overtuigen en wonnen de award. Deze winnaars werkten met verse ingrediënten en eigentijdse technieken om te laten zien dat lekker koken ook met minder zout kan. De jury, onder leiding van sterrenchef  en Nierstichting ambassadeur Adrian Zarzo, reikte een cheque van €500 uit om te besteden bij Hanos. Daarnaast krijgen de winnaars media-aandacht in LEKKER 500.