“Elke dag streef ik als restaurateur en chef naar het beste voor mijn gasten. Ben ik voortdurend op zoek naar de allermooiste combinaties die bol staan van pure smaken. Daarom heb ik bewust het zout van tafel gehaald. Zo ontstaat meer ruimte voor pure, natuurlijke smaken. Ik hoop dat mensen hierover gaan nadenken.” Het is niet alleen beter voor de smaakpapillen, het is ook nog eens veel gezonder. In Nederland hebben ongeveer 1,7 miljoen mensen chronische nierschade, vaak zonder dat ze het weten. Te veel zout eten kan funest zijn voor je nieren. Adrian liep op jonge leeftijd nierschade op. Hij slikte jarenlang medicatie, volgde een streng dieet en moest een aangepast leven leiden. Toen er nierdialyse dreigde aan te komen namen hij en zijn broer een allesbepalende beslissing. Adrian kreeg een nieuwe nier van zijn broer.
Adrian: “Je nieren zijn onmisbare organen en ik onderschrijf het belang van het beperken van zout in voeding om je nieren gezond te houden. Dat mensen zich daar bewust van worden vind ik heel belangrijk. Je kunt echt verrukkelijk eten zonder zout. In mijn keuken werk ik veel met kruiden en specerijen. Mooie lichte zuren en smaken als umami.”