De leerlingen van het Koning Willem College leren van chef Eric Miete hoe zij pure en smaakvolle gerechten kunnen maken zonder veel zout.

Bezoek studenten Koning Willem 1 College

Koppert Cress inspireert graag jonge talenten om te ontdekken hoe je pure en smaakvolle gerechten kunt maken – zonder dat daar veel zout voor nodig is. Gemiddeld consumeren we ongemerkt een kilo zout te veel per jaar, wat een grote belasting is voor onze nieren. Nierschade is onomkeerbaar, en dat maakt bewustwording rondom zoutgebruik in de professionele keuken des te belangrijker.

Op 12 november 2024 verwelkomde Koppert Cress studenten van het Koning Willem I College voor een bijzondere ervaring. Samen met chef Eric Miete hebben zij geleerd hoe je met producten en innovatieve ingrediënten van Koppert Cress het zout kunt vervangen, zonder concessies te doen aan kwaliteit of smaakintensiteit. Roos van Veen gaf een rondleiding en deelde haar kennis over de krachtige, natuurlijke smaakmakers van Koppert Cress.

Met deze ervaring hoopt Koppert Cress  de volgende generatie chefs te inspireren en te motiveren om gerechten te creëren die zowel lekker als gezond zijn. Hartelijk dank aan alle enthousiaste studenten en onze partners voor deze inspirerende dag!