Nierstichting op het podium tijdens Gault&Millau gidslancering

Op 5 februari 2024 vond in TivoliVredenburg de gidslancering van Gault&Millau plaats. Een dag waarop de felbegeerde awards werden uitgereikt en bekend werd gemaakt wie de grootste stijgers en binnenkomers zijn binnen de Gault&Millau-selectie. De zaal zat vol met de toonaangevende chefs van Nederland en juist op deze bijzondere plek kreeg de Nierstichting een waardevol podium.

Isabelle van Waesberge, relatatiemanager Partnerships bij de Nierstichting, sprak trots over de missie van Smaakmakers, een initiatief van de Nierstichting: ”Samen met chefs, restauranteigenaren en horecaopleidingen zetten wij ons in om het traditionele gebruik van zout in de professionele keuken te doorbreken. Door het gebruik van kruiden, specerijen, zuren en bitters willen we laten zien dat je met minder zout toch hoog op smaak kunt koken.
Als inspiratie werd een video getoond van Michelinsterchef en nierpatiënt Adrian Zarzo.

Dankzij dit podium en de samenwerking met de Gault&MIllau bereikt de Nierstichting samen met chefs een belangrijk doel: bewustwording over de invloed van zout en het creëren van culinaire mogelijkheden die bijdragen aan een gezondere levensstijl. Samen zetten we de standaard voor een toekomst waarin smaak en gezondheid hand in hand gaan.